This is a Header, a Logo, A Home link.

ο χαμός & η απώλεια σαν ευκαιρία για αλλαγή.

Καλησπέρα φίλοι,

Σε αυτό εδώ το άρθρο, θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να περιγράψω πως μια δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε μπορεί να μας οδηγήσεις σε μονοπάτια αλλαγής, εξέλιξης & δημιουργίας.

Γιατί άραγε μια απώλεια να μπορεί να επηρεάσει τόσο τις ψυχές μας;

Όταν ένας άνθρωπος φεύγει από τη ζωή μας, χάνεται μαζί του και εξάρτηση των άλλων ανθρώπων από πάνω του. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που είναι προσκολλημένη πάνω στο άτομο που φεύγει, χάνουν καποιες μονάδες “εμπιστοσύνης” πάνω στο κοινωνικό σύνολο με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια κοινωνική, ατομική, ψυχική & υλική. Άρα, μόλις φύγει ένα άτομο από γύρω μας ξαφνικά χάνεται και ένα κομμάτι μας, μιας και όλοι μαζί αποτελούμε ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό σύνολο που αλληλεπιδρά. Με πιο απλά λόγια, όταν κάποιος φεύγει από κοντά μας, τα πράγματα δεν μπορούν ποτέ να είναι ίδια.

Επι του προσωπικού…

Μια ψυχή κοντινή ή μακρινή φεύγει & αμέσως άπειρη θλίψη σκορπίζεται και μας κάνει να νιώθουμε πόσο εφήμεροι είμαστε. Ξαφνικά, τα δάκρυα στα μάτια μας καίνε διπλά & τρέχουν να βγουν με φόρα για να σκορπίσουν τον πόνο και τα πιο έντονα συναισθήματά μας. Αυτό, λοιπόν, μας δείχνει ότι η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους γύρω μας είναι τόσο σημαντική.